STIRI DE LA VOLKSWAGEN
03.04.2018

Noul Volkswagen Touareg

SUV-ul inconfundabil care iti provoaca simturile.
touareg

Noul Touareg, un SUV impunator, este creat atat pentru oras, cat si pentru off-road. Liniile precise contureaza prezenta puternica si inconfundabila a noului model. Poti opta pentru variantele de echipare Elegant, Atmosphere sau R-line, pentru una dintre cele 8 culori disponibile sau pentru o varianta dintre cele 10 modele de jante avangardiste.

Farurile optionale IQ Light, cu tehnologia LED Matrix, sunt semnatura luminoasa a masinii, avand forma literei “L”. Acestea au incorporata functia dinamica de reglare a luminilor de drum, Dynamic Light Assist,  ce ofera vizibiltate perfecta, fara a-i deranja pe ceilalti participanti la trafic.

La interior, noul Touareg imbina eleganta cu cea mai noua tehnologie. Cand afara se intuneca, atmosfera din interiorul noului Touareg devine relaxanta. Datorita luminii albe ambientale sau, optional, a sistemului de 30 de nuante de lumini, iti poti intretine starea de spirit. De altfel, cele 14 directii de reglare ale scaunului, prin optiunea ergoConfort, iti pot fi un adevarat ajutor la drum lung. 

Pentru a oferi tot confortul, noul model se bucura de cea mai noua tehnologie din clasa lui, si anume sistemul Innovision Cockpit. Acesta reprezinta un ecran curbat, care permite controlarea functiilor prin atingere, voce sau gesturi. Innovision Cockpit este compus din Digital Cockpit, sistemul multimedia Discover Premium, interfata Business (cu functie inductiva de incarcare pentru smartphone-uri),  aplicatia integrata Car-Net, App-Connect (care permite folosirea aplicatiilor smartphone-ului pe ecranul tactil de 38 cm), MirrorLink®, Apple CarPlay™ si Android Auto™.

Noul Touareg este primul model din gama Volkswagen care poate fi achizitionat cu optionalul Night Vision. Sistemul foloseste o camera cu termoviziune pentru a detecta si afisa pe ecranul digital orice posibil obstacol, care se afla pe partea carosabila, pe timp de noapte.

Optional, modelul poate fi dotat cu sisteme gandite pentru siguranta si confortul soferului, dar si ale celorlalti pasageri:

  • sistemul Adaptive Cruise Control, cu functie de mentinere automata a vitezei, dar si a distantei pana la masina din fata, este perfect pentru drum lung;
  • Intersection Assist, cu rol de vizualizare si identificare a autovehiculelor sau pietonilor, in cazul in care se iese de pe o strada fara vizibilitate;
  • Park Assist, cu functia incorporata Manoeuvre Assist, ofera ajutor in gasirea unui loc de parcare potrivit;
  • functia Front Assist, care are rolul de a avertiza cu privire la aparitia unui obstacol ce prezinta risc de coliziune, iar daca pericolul nu este inlaturat, initiaza franarea;
  • Trafic Jam Assist, pentru asistenta in blocajele rutiere;
  • Lane Assist, penntru suport in mentinerea benzii de rulare.

Noul Volkswagen Touareg va fi disponibil spre vanzare, incepand cu luna august, in doua variante de motorizare V6 TDI, 231 CP si V6 TDI, 286 CP. Ulterior, va fi inclus in gama si motorul V6 TSD, 340 CP, urmat de un turbodiesel V8, 421 CP. Modelul este disponibil doar cu tractiunea integrala 4MOTION. Pe langa modurile standard: Normal, Sport, Confort, Eco, Snow, Off-road si Individual, se poate opta si pentru modurile Gravel (zgura) si Sand (nisip).

Pentru informatii suplimentare, te poti adresa consilierilor nostri Volkswagen, pe adresa de e-mail vw@midocar.ro sau telefonic, prin apel la 021.300.79.60/70.